pondelok 18. novembra 2013

My HERO

"Aqilloguenesticiatorius," povedal Doctor.
"Čo to?"
"To nie je podstatné,"usmial sa,"ale je tam krásne."
Amy mlčala.
"Hej, čo je?"robil si starosti Doctor. Zdvihol hlavu od konzoly. Amy sedela vedľa neho s hlavou sklonenou a obzerala si prsteň.
Doctor si vzdychol."Chýba ti Rory?"
Vzdychla si. "Áno,"odpovedala krátko.Doctor si sadol k nej."Amelia Pondová je tu jedna vec, ktorú by som ti chcel povedať." Amy zdvihla hlavu, pretože Doctor nedopovedal vetu. Pozerala naňho s otázkou v očiach. Doctor ju zdvihol zo stoličky a dotlačil ju ku dverám. Otvoril ich.
Amy zostala v nemom úžase. Pred ňou sa otvárala široká panoráma planéty, ktorej meno nemá šancu povedať. Bolo to tak nádherné, že Amy proste nevládala hovoriť. Celé to vyzeralo ako na tých úžasných obrazoch, keď vidíte tyrkysové rieky s fialovými lesmi a sivomodrou oblohou.
"To je..."
"Ja viem!"
"Páni!" Na chvíľu sa obaja odmlčali a kochali sa výhľadom.
"Poď!"zakričal Doctor.
"Čo? Ale ako..."
"Póóď!"zakričal a pritom ju ťahal von z Tardis. Amy úplne zabudla na to, že jej bolo smutno za Rorym, a nielen to, úplne zabudla na všetko. Zaujímalo ju  len to, aké úžasné je to, čo práve vidí pred sebou. Doctor ju ešte stále držal za ruku. Amy zašepkala "ďakujem" a vtisla hrdému Doctorovi pusu na čelo. Prechádzali sa pomedzi stromy, bolo to niečo ako baobaby, len tenšie a viac do fialova. Nepotrebovalo to slová, bolo to nádherné samo o sebe.
"Je tu absolútne úžasné!"rozplývala sa Amy,"ale...počkať...ééhm....Doctor? Čo je tamto?"
"Čo? Ó moje hviezdy! To nie! Nie, nie, nie, nie, nie!! Amy.."povedal, keď si všimol, že stvorenie vyzerajúce ako dezorientovaná mutantovaná mäsožravá rastlina, si ich všimlo (hoci to vôbec tak nebolo, toto stvorenie sa iba veľmi zďaleka podobalo na mäsožravku, bol to veľmi vzácny druh istého...nuž, nazývajme to mäsožravá rastlina...)
"Bež!!" Šťastie bolo, že od Tardis neboli ďaleko, pretože inak by nestihli dobehnúť skôr, ako by ich to podivné dačo dobehlo.
Keď zadýchaní zavreli za sebou dvere, Amy sa spýtala, čo to bolo, a hlavne prečo pred tým preboha museli utekať. Doctor odpovedal:
"Vieš, Amy..nie som hrdina.." jemne sa pousmial,"nedokážem zneškodniť všetky príšery a mimozemské potvory, čo existujú. Nuž a na túto špeciálnu  ja ako pán času, proste nestačím. Patrí to medzi tajomstvá pánov času. Nemôžem ti to povedať."
Amy to zaskočilo. "Ale veď ty mi hovoríš všetko.." Doktor ju prerušil: " Amy...ja viem. Ale nateraz si s tým proste nerob starosti. Dobre?" Nahol sa a pobozkal ju na čelo. Amy ho objala.
"Dobre,"povedala.
"Doctor?"
"Áno?"
"Nemusíš byť hrdina,"usmiala sa,"Mám ťa rada takého aký si.."
"Oh Pondová!"Doctora to dojalo.
Dobre, viem že na vymýšľanie príšer moc nie som, ale išlo o vzťah Doctora a Amy. Radšej sa dohodneme na romantických príbehoch ok? :D Chceli by ste niečo napríklad s dvomi doctormi?
:) alebo ak máte nejaké iné návrhy? :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

V komentároch nám môžete vždy povedať či sa vám príbeh páčil alebo nie, prípadne čo by ste zmenili, alebo s čím nesúhlasite (t.j. nezhody v seriáli apod.)
Ďakujeme, že nás povzbudzujete pozitívnymi komentármi, dodáva nám to pocit, že to čo píšeme sa niekomu páči, a máme chuť písať ďalej. :))

Admins team.