pondelok 17. marca 2014

Amelia´s last last farewell

Hi, guys, facká  ma múza, tak pre vás (no vlastne je to skôr pre mňa) píšem najrýchlejšie ako môžem. Dúfam, že sa bude páčiť. Balenie môže obsahovať feels.
P.S. (áno, uvedomujem si že som to trochu nepremyslela, ale to si nevšímajte... len čítajte..)

Stará žena na smrteľnej posteli opatrne pohla rukou, aby neprerušila prístroje vedľa nej. Zo stolíka zobrala fotografiu a opatrne po nej prešla prstami. Na fotke bola nevesta oblečená v bielom, so závojom na ryšavých vlasoch, a dvaja muži. Jeden bol ženích a ten druhý mal na sebe oblek s cylindrom. Všetci traja sa zrovna smiali. 
Vráskavé čelo starej ženy sa na chvíľu narovnalo. V mysli sa jej objavovali ďalšie obrazy z jej mladosti. Malé bucľaté dievčatko kľačiace pri posteli na nohách. Otrhaný muž, ktorý sa zrovna napcháva rybími prstami s pudingom. Prasklina. Jablko. Veľký tresk. Svadba. Pristávajúca modrá búdka. Muž v cylindri vykúkajúci z nej. Príšerný tanec. Posledný centurion. Dalek. Kyberčlovek. Zelené svetielko na konci šraubováku. Vystrašené ryšavé dievča. Sochy. Veľa sôch. A znova sochy. Miznúci muž. Miznúca žena. 
Dni, čo nikdy neprišli.
Už päť dlhých rokov, znova a znova sa vracali pochmúrne myšlienky. Slzy a smútok. Nie tie slzy, čo sú teplé a nakoniec vás predsa len zahrejú. Nie.
Studené slzy, ktoré nekonečne dlho stekajú po lícach a chladia celé telo. Slzy, z ktorých dostanete triašku a začnete plakať ešte viac. Chlad a prázdnota, ktoré sa skrývajú v ľadových slzách. Dobrodružstvá, ktoré nikdy neboli, spomienky, bolesť, cit, láska, smútok, šťastie, priateľstvo. Všetko končí v slzách. 
Ale navždy to ostane v srdci. Slzy zmyjú to škaredé a ostane len to nádherné.
Žene skĺzla po líci slza a pomaly dokvapla na posteľ. Hneď zmizla a objavila sa tam malá mokrá škvrna. Žena položila fotografiu na jej miesto a znova sa zamračila. Otrhaný muž. Kde je teraz? Kde sa skrýva, keď je jej najhoršie? Keď je na svete posledných pár minút? Nezmôže sa ani len na letmé zamávanie v okne? 
Zbabelec. Nikdy viac ho neuvidí predtým, než zomrie. 
Beztak túžila po tom, aby sa naposledy mohla zasmiať na tom hlúpom motýlikovi, ktorého mal uviazaného tesne pri krku. Dobre vedela, že je to nemožné. 
Po líci jej stiekla ďalšia slza. Cítila, že onedlho príde jej posledný výdych. No vtom sa otvorili dvere a vo dverách sa objavila mužská topánka. Onedlho sa ukázala celá noha.
Amy bolestne privrela oči. 
Do miestnosti postupne vošiel muž v cylindri a prišiel k posteli. Amy otvorila vlhké staré oči. Pozrela sa na hlúpu tvár a usmiala sa. Slzy jej vyhŕkli z očí. Muž ju chytil za ruku. Stisla ju najsilnejšie ako vedela. Trápili ju bolesti. Pozrela sa na motýlika a naposledy sa zasmiala nad jeho stupiditou. Doctor si kľakol vedľa nej a pobozkal ju na staré zvráskavené čelo. Pohladil ju po šedivých vlasoch a zatlačil mŕtvej žene viečka. Naposledy sa pozrel na jej tvár a pomaly odkráčal z miestnosti.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

V komentároch nám môžete vždy povedať či sa vám príbeh páčil alebo nie, prípadne čo by ste zmenili, alebo s čím nesúhlasite (t.j. nezhody v seriáli apod.)
Ďakujeme, že nás povzbudzujete pozitívnymi komentármi, dodáva nám to pocit, že to čo píšeme sa niekomu páči, a máme chuť písať ďalej. :))

Admins team.